Mam takie pytanie jak w temacie jakie głośniki w systemi 5.1 wybrać do komputera PC w cenie ok. 300 zł. Jestem w tym toche zielony dlatego proszę was o pomoc w wyborze. W większościy wypadków będą one służyły do oglądania filmów. Zapewne niema co się spodziewać super efektów dziękowych za tą cene niemniej jednak wydaje mi się że będą one nieco lepsze od starych już wysłużonych dwóch zwykłych głośnikczków
Z góry dzięki
_________________ Berkley
Developmax
Ostatnio: 15 Maj 2010
Pochwał: 24
Tematy: 23
i za ta cene sa naprawde swietne! Tez glownie uzywam do ogladania filmow, czasami gry - spelniaja wymagania w 100%!
_________________ May the Force be with you!
idzi
Ostatnio: 19 Maj 2009
Tematy: Brak
Wysłany:
Wtorek 19 Maj 2009 18:32
Po co Ci głośniki 5.1 do kompa ? Oglądasz filmy na kompie ? Bo do muzyki 5.1 się nie nadają .Muzyka nagrywana jest w stereo , więc do tego proponuję Logitech Z-4e , jeśli chodzi o 5.1 to Logitech X-540
Głośniki już kupiłem ale mam mały problem z nimi. Chodzi o to, że tylne satelitki grają bardzo cicho albo wcale nawet gdy oglądam film na DVD gdzie jest dźwięk 5.1 to i tak ledwo co je słychać . Gdy robiłem test w Menedżer Realtek HD Audio to wszystki po kolei grały głośno i wyraźnie. Próbowałem je podgłaśniać w opcjach korekta parametrów pomieszczenia ale też nie pomogło.
Głosniki to Logitech X-540
Karta dźwiękowa to zintegrowana Realtek ALC888
Zainstalowane kodeki to FFdshow i Nvidia Pure Video odtwarzam filmy DVD w WMP 11. Sciągnąłem też WinDVD 9 wersje testową żeby sprawdzić czy to coś da ale to samo.
System to Windows Vista Home Premium 32 bit
Proszę o poradę:)
Dzięki z góry
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach